Een affiliate marketing webshop opzetten voor het genereren van online inkomsten

Geplaatst op 03-05-2022

Voor het genereren van extra inkomsten kan een affiliate webwinkel worden opgezet. Na het registreren bij een affiliate netwerk kunt u zich aanmelden voor de verschillende campagnes binnen het betreffende netwerk. Na aanmelding bij een campagne worden de bijbehorende affiliate links aan u ter beschikking gesteld. Deze affiliate links worden binnen uw affiliate shop geplaatst, zodat de bezoeker kan doorklikken naar de website van de adverteerder en daar een product kan kopen. Doorklikken is voor de bezoeker gemakkelijk te doen via een knop die bij ieder product wordt weergegeven binnen uw affiliate shop.

Klikt de bezoeker op een affiliate link en schaft hij vervolgens een product aan op de site van de adverteerder, dan ontvangt u een affiliate vergoeding in uw account bij het affiliate netwerk. Zodra binnen uw account een bepaalde drempel bereikt wordt, kunt u de ontvangen commissies laten uitbetalen door het affiliate netwerk. Sommige affiliate netwerken geven u de mogelijkheid om te kiezen welke betaalfrequentie uw voorkeur heeft. Wel zal op ieder betaalmoment de minimumdrempel moeten zijn bereikt, anders zult u moeten wachten tot het eerstvolgende betaalmoment waarop wel aan deze voorwaarde wordt voldaan.

Voor het opzetten en onderhouden van uw eigen affiliate winkel kunt u het script van Vrolijk Internet Services gebruiken. Dit script bestaat uit alle onderdelen die u nodig heeft voor het starten van een affiliate shop. Met dit script kan snel een affiliate winkel door u worden opgezet, ook als u niet veel weet over websites bouwen. Het opbouwen en aanpassen van uw webwinkel is eenvoudig te doen met de beheeromgeving, dat ook samen met het script geleverd wordt. Wanneer u het script installeert op uw hostingpakket, zal de beheeromgeving direct beschikbaar voor gebruikt zijn na de installatie. Wanneer u dit hostingpakket nog niet heeft, dan kunt u dat ook direct afsluiten wanneer u het script aanschaft.